Cum acționează Vidatox?

Cancerul este una din principalele cauze ale mortalităţii la nivel mondial.


În anul 2005 - 7,6 milioane de decese cauzate de cancer au fost raportate, şi se estimează că 84 de milioane de oameni vor mai muri până la sfârşitul anului 2015, chiar dacă mai mult de 40% din cazurile de cancer sunt previzibile.


Această patologie a fost, timp de mai mult de trei decenii, a doua cauză de deces în Cuba pentru toate vârstele şi prima în ceea ce priveşte anii pierduţi din viaţă, chiar dacă situaţia s-a mai schimbat în timp.


Pentru a îmbunătăţii detectarea în timp util a cancerului, tratamentul şi îngrjirea pacienţilor care suferă de cancer, Centrul Internaţional de Cercetare a Cancerului (CIIC) din OMS oferă dovezi, nu doar ştiinţifice asupra cauzelor şi mecanismelor de dezvoltare a bolii, dar favorizează, de asemenea, cercetările pentru a găsi un mod de a trata eficient această boală. În acest sens, Cuba a făcut incursiuni în aplicarea terapiilor alternative, cum ar fi veninul de scorpion Rhopalurus junceus.  Aceste tratamente alternative sunt prezentate ca şi produse homeopate.


Utilizarea veninului acestei specii endemice datează de la începutul secolului al XIX-lea, când a fost văzut pentru prima data potenţialul acestuia ca şi agent antitumoral.  În acest sens, cercetările efectuate de Business Group LABIOFAM au dovedit că, atât veninul de scorpion Rhopalurus junceus cât şi fracţiile de masă moleculară mai mică de 5 kDa, au o toxicitate semnificativă asupra celulelor tumorale de origine epitelială.


Având în vedere acest aspect, obiectivul acestei prezentări este de a furniza dovezi ştiinţifice care să contribuie la caracterizarea eficientă a produsului VIDATOX® PLUS ca adjuvant al terapiei oncologice specifice.


Metode


Un studiu retrospectiv privind efectul pe care îl oferă VIDATOX® PLUS a fost efectuat pe 174 de pacienţi voluntari, care au primit tratamentul din anul 2008 până în anul 2010.


Doza administrată în toate cazurile a fost de 5 picaturi sub limbă la fiecare 12 ore.
 


Criterii de includere în cadrul studiului:


  • Pacientul trebuia să fie diagnosticat prin cel puţin una din metodele de diagnosticare a cancerului;
  • Pacientul trebuia să fi fost supus deja la diferite tratamente oncologice;
  • Pacientul trebuia să răspundă la chestionarele elaborate de doctorii din cadrul studiului.


Criterii de excludere din cadrul studiului:

  • Diagnostic neconfirmat de patologie tumorală malignă
  • În caz de diagnostic pozitiv de sarcină.
  • Copii sub vârsta de un an.